Justitsminister interesserer sig ikke for vurderinger fra kriminologer
og mener om "autonome vandaler", at de "skal bare slås ned"

 

Af advokat Claus Bonnez, Formand for Landsforeningen KRIM

12. december 2009

Nedenstående citater er fra landets nuværende justitsminister.

Justitsminister Brian Mikkelsen på TV 2, News, den 18. maj 2009, hvor han interviewes af ”Mogensen og Christiansen” om en netop afsluttet politiaktion mod såkaldte "autonome". Justitsministeren siger blandt andet:

  .. Det gik jo ikke godt i sidste weekend, forstået på den måde, at det, der skete fredag og lørdag var et fatalt fejlskøn, hvor man burde have grebet ind. Jeg har en nultolerance-politik overfor de her autonome vandaler. De skal bare slås ned efter min mening ...”


Justitsminister Brian Mikkelsen på TV 2, News, den 19. maj 2009, kl. 20.35

  ....Politiet kan sagtens håndtere sådan en flok autonome, selvom de er mange af dem, så er de ikke særlig kloge, altså de har ikke opfundet særlig mange skarpe knive – i skuffen, og så er de heller ikke særlig stærke, de er skæve og vinde de er fulde og så videre. Derfor kan politiet sagtens kontrollere dem. Det skal de også gøre. Det er klart ...”

Klip af interview af Justitsminister Brian Mikkelsen den 7. oktober 2009 gengivet i ”Socialdemokraten”
  Interviewer: ” … Jamen, Jeres egen ungdomskommission synes jo ikke, at det er nogen god idé at sætte lavalderen ned. Justitsminister Brian Mikkelsen: Nej - men vi har valgt at tage en politisk beslutning, som siger, at vi vil sætte den ned til 14 år, fordi vi vil stoppe ungdomskriminaliteten, så sætter vi hårdt ind. Vi er uenige med mange af de kriminologer, som mener, at straf ikke hjælper. Der har vi en holdning i den borgerlige regering til, at straf hjælper. ….”

Ovenstående citater er afskrifter af filmklip set på ”You Tube” den 12. december 2009. Der er i alle tre tilfælde tale om klip, hvor hele interviewet ikke er gengivet.