"Foreningen for undersøgende journalistik" skriver på foreningen hjemmeside fuj.dk blandt andet følgende:

"På FUJ's årsseminar 2008 uddelte juryen i alt fire priser for fremragende undersøgende journalistik. En veloplagt jury, med Lisbeth Knudsen i spidsen, begrundede deres valg med flotte tillægsord til vinderne."

Om Kristoffer Pinholts og Peter Ernstved Rasmussens artikler i Morgenavisen Jyllands-Posten om forholdene i kriminalforsorgen udtalte juryen:  

".... Næste nominerede historie er

Kristoffer Pinholt og Peter Ernstved Rasmussen  for afsløringen af forholdene i Kriminalforsorgen i en række artikler i Jyllands-Posten

 Forfatterne afdækker et problem, som er utroligt væsentligt og har haft en stor betydning for Kriminalforsorgen.

Det begyndte med en rapport på Landsforeningens Krims hjemmeside. Nogen nyhed var der ikke tale om. Rapporten var seks år gammel, men journalisterne tillod alligevel at undre sig og bruge tid på oplysningen om, at hver fjerde fængselsfunktionær sagde op inden for de første tre år på grund af problemer mellem de ansatte.

I 2006 fem år efter var frafaldet stadig lige stort. Gennem et selvstændigt journalistisk arbejde har Kristoffer Pinholt og Peter Ernstved Rasmussen vist, at problemerne i Kriminalforsorgen stikker dybere end almindelige rekrutteringsvanskeligheder. De har gennem et år afsløret lag for lag af en meget negativ kultur i landets fængsler. Små grupper af negativt stærke fængselsfunktionærer mobber, truer, chikanerer og hetzer andre fængselsfunktionærer og ansatte til at afstraffe de indsatte efter hjemmestrikkede regler i stedet for resocialisere dem, som loven foreskriver. Derfor flygter personalet i Kriminalforsorgen fra landets fængsler.

Pinholt og Rasmussen har vist, at ledelsen af landets fængsler ikke har villet eller kunnet gøre noget ved den repressive korpsånd. Et halvt år efter de første ud af 70 artikler fra Pinholt og Rasmussen stoppede fængselsinspektør i Herstedvester, Lene Møller-Nielsen. I alt 15 medarbejdere – heraf 4 fra ledelsen – forlod anstalten i 2007 med den negative kultur som begrundelse.

I Direktoratet for Kriminalforsorgen måtte direktør William Rentzmann opgive sin modstand mod at undersøge fængslernes negative kultur og satte Kammeradvokaten til at granske Herstedvester. Resultatet kom her for nylig og kriminalforsorgens direktør valgte at følge anbefalingerne til at indlede tjenstlige sager over for syv fængselsfunktionærer.

De to journalister har som led i den løbende dækning af den negative kultur inddraget mange af den undersøgende journalistiks redskaber: Rekruttering af insidere i kriminalforsorgen og Dansk fængselsforbund, der tipper journalisterne til at søge aktindsigt i Justitsministeriet, Direktoratet for Kriminalforsorgen og fængslerne. Pinholt og Rasmussen har forbilledligt afholdt sig fra at bygge deres artikler på kilder med lav troværdighed som indsatte, og har i stedet anvendt interne dokumenter, e-mails mellem de implicerede, personalemapper, mødereferater, rapporter og fået ansatte og tidligere ansatte til at stå frem med navn. Et originalt og eksemplarisk stykke undersøgende journalistik, siger juryen."