Østjyllands Politi undlod at oplyse om vidner i straffesag


Århus, den 13. marts 2007

En 38-årig mand blev i dag i Retten i Århus frifundet for vold mod en dørmand, som ifølge dørmanden skulle være begået 9. juli sidste år foran det daværende diskotek Twist & Shout i Frederiksgade i Århus, hvor dørmanden arbejdede.

Frifindelsen kom efter flere vidners forklaringer i retten om, at de havde set dørmanden uden for diskoteket true tiltalte med et ølglas og med råb om, at han ville skære tiltaltes hals op. Inde på diskoteket havde tiltalte ifølge vidner opført sig pænt. Det kom frem under sagen, at dørmanden var sur på tiltalte over en episode, som lå langt tilbage i tiden.

Vidner, som så tiltalte blive anholdt, gik sammen til politiet i Århus for at fortælle deres version. I retsmødet kom det frem, at politiet havde afhørt vidnerne og nedskrevet deres forklaringer. Vidnernes forklaringer fandtes imidlertid ikke i de sagsakter, som blev sendt til retten eller tiltaltes forsvarer, advokat Claus Bonnez. Advokaten fandt frem til vidnerne, fordi eet af disse var ven med tiltalte. Da vennen kendte andre, og da disse andre kunne skaffe kontakt til flere, lykkedes det at finde frem til nogle af vidnerne.

Det er strafbart, når politiet udelader beviser, der taler til fordel for tiltalte. Landsforeningen KRIM har i dag anmeldt Østjyllands Politi til statsadvokaten. KRIM hører gerne fra andre, som har udtalt sig til politiet til fordel for sigtede i en sag, uden at de senere er indkaldt til retsmøde.

Retten i Århus - Tinghuset
Retten i Århus fik ikke oplysninger fra politiet om de vidner, som ville vidne til fordel for tiltalte