TfK 2000.296/1 VLD
 

 

V.L.D. 11. februar 1999 i anke 8. afd. S-3440-99

(Eskild Jensen, Hanne Kildal, Mette Helby (kst.)).

Anklagemyndigheden mod T (adv. Tage Kragbak, Aalborg, e.o.).


Aalborg Rets 4. afdelings dom 23. august 1999.


Ved politimesterens anklageskrift af 17. december 1998 og tillægsanklageskrift af 26. marts 1999 tiltales T til straf for overtrædelse af


1) straffelovens § 265, ved den 22. september 1998 kl. ca. 7.50 at have ti1tvunget sig adgang til M's garage, — — —, selv om politimesteren i Aalborg ved tilhold af 17. juli 1998 havde meddelt advarsel mod at rette henvendelse til M,


2) straffelovens § 265, ved den 10. september 1998 at have rettet skriftlig henvendelse til M, selv om han havde fået meddelt et polititilhold som anført under forhold 1.


3) straffelovens § 265, ved den 28. januar 1999 mellem kl. 10.45 og kl. 10.55 på — — — at have rettet personlig henvendelse til M, selv om politimesteren i Aalborg ved tilhold af 17. juli 1998 havde meddelt tiltalte advarsel mod at rette henvendelse til M.


Tiltalte har nægtet sig skyldig.


Der er afgivet forklaring af tiltalte og vidner. Forklaringerne er gengivet i retsbogen. 1)


Tiltalte er ikke tidligere straffet.

Rettens bemærkninger:


— — —


Forhold 1


Den tiltaltes egen forklaring sammenholdt med vidnet V's forklaring findes det bevist, at tiltalte har overtrådt tilholdet, idet det forhold, at tiltalte har effekter på adressen, ikke medfører ret til overtrædelse af tilholdet.


Forhold 2


Efter de af tiltalte og vidnet M afgivne forklaringer lægges det til grund, at tiltalte skriftligt har henvendt sig til forurettede. Retten finder ikke, at praktiske hensyn af den påberåbte karakter berettiger til den pågældende henvendelse, der herefter findes i strid med tilholdet.


Forhold 3


Efter de af tiltalte og vidnet M afgivne forklaringer lægges det til grund, at tiltalte på — — — henvendte sig til forurettede, hvorved tilholdet blev overtrådt.


Herefter findes tiltalte skyldig i overensstemmelse med anklageskriftet.


Straffen fastsættes efter straffelovens § 265 til 6 dagbøder a 400 kr. med forvandlingsstraf af hæfte i 6 dage. — — —

Vestre Landsrets dom.



— — —


T har påstået frifindelse i forhold 2 og formildelse.


Anklagemyndigheden har påstået stadfæstelse.


Gerningstidspunktet for forhold 3 er retteligt den 28. januar 1999.


Den skriftlige henvendelse i forhold 2 er sålydende:


» Aalborg d. 8 sep.


Til M.


K og jeg er blevet inviteret til — — —, lørdag den 19/9 kl otte tredive, det er til åbent hus arrangement. Det er A der har inviteret os. Kunne det lade sig gøre? Hvis det kan lade sig gøre, vil du så lægge en seddel i min postkasse.


Venlig hilsen T«


Tiltalte har vedrørende forhold 2 supplerende forklaret, at han rettede telefonisk henvendelse til Statsamtet, inden han sendte brevet med K til M. Statsamtet sagde, at det ville tage 3 måneder at behandle spørgsmålet. Han kom først senere i forbindelse med damen fra den Sociale Skadestue. Kontakten mellem parterne er siden da gået gennem denne dame. Han får ca. 12.000 kr. brutto om måneden. K er født den — — — 1990. Tiltalte overvejede meget indholdet af brevet for at undgå at overtræde tilholdet.

Landsrettens begrundelse og resultat:



Landsretten finder ikke, at tiltaltes enkeltstående skriftlige henvendelse til M efter ordlyden af skrivelsen og efter det oplyste om baggrunden for henvendelsen udgør en forulempelse, der er strafbar efter straffelovens § 265.


Landsretten frifinder derfor tiltalte i forhold 2.


Straffen findes passende udmålt.


Med den anførte ændring stadfæster landsretten dommen. — — —