P 4 Syd, 30. maj 2011
 
 
".. For 50 ud af de 160 pladser bliver omdannet til lukkede pladser for at aflaste de overfyldte arresthuse.

Ombygningen kommer til at koste et sted mellem ni og ti millioner kroner, og i følge Peer Bendtson, der er beskæftigelsesleder i Renbæk Statsfængsel, kommer det til at tage omkring fire måneder, at gøre de lukkede pladser klar.

- Der er en masse bygningsmæssige ting, der skal laves om. Der kræves en betydelig større sikkerhed, så der skal sættes nogle flere hegn op, der skal kameraer op, og der skal laves elektronisk overvågning af området, siger Peer Bendtson.

Men det er ikke kun bygningerne der laves om, det giver også nye arbejdspladser.

- Det kræver, at der er flere på arbejde, når man har et lukket fængsel. Der skal lidt flere til at passe på, end vi normalt har i det åbne fængsel, siger Peer Bendtson.

Selvom Renbæk Statsfængsel bliver delvist lukket, tror Peer Bendtson ikke, at det vil ændre på, hvilke typer der sidder i fængslet.

- Jeg tror egentlig, vi forventer, at dem der kommer til at sidde i vores lukkede afdeling stort set er de samme. Det er klart, at når regeringen ændrer lidt på hvem der kan få fodlænker og hvem der kan komme i samfundstjeneste, så sker der nogle ændringer i sammensætningen af klientellet, men på den korte bane, så er der ingen forskel, siger Peer Bendtson. .."