Af nordjyske.dk 1. oktober 2010 fremgår under overskriften "Fængselsfolk begejstrede for peberspray" blandt andet følgende:
 

  "..Ifølge Kriminalforsorgen har personalet i forsøgsperioden brugt peberspray - eller truet med det - cirka en gang om ugen, hvilket "på ingen måde giver anledning til betænkeligheder", anfører Kriminalforsorgen.

I et enkelt tilfælde gik det chili-udrustede personale dog over stregen, nemlig da en indsat, der i forvejen var lagt i håndjern, alligevel fik et ordentligt skud peber i tårekanalerne, fremgår det af evalueringen. Personalet fik herefter en løftet pegefinger.

De henved 1000 fængselsbetjente siger, at de føler sig mere trygge med pebersprayen, selvom de ikke har haft lov til at bære den som en fast del af udrustningen.

I stedet er den blevet udleveret, hvis der opstod tilspidsede situationer, og ifølge evalueringsrapporten ønsker fængselsbetjentene, at de fremover permanent har peberdåsen hængende i bæltet.

Som del af forsøget var det et krav, at der skulle tilkaldes en læge hver eneste gang, der blev brugt peberspray mod en indsat.

Men da de fleste fanger har foretrukket at tørre øjnene i enrum, og da transporten til lægen i praksis giver fangerne mulighed for at stikke af, så mener Kriminalforsorgen, at man i fremtiden "bør overveje", om det er nødvendigt med et påkrævet lægetilsyn, med mindre fangen bliver direkte syg af peberet. .."