Pressemeddelelse af 3. november 2008 fundet på Dansk Folkepartis hjemmeside:

"

Christiansborg, den 3. november 2008/kh 

PRESSEMEDDELELSE 

DF vil starte forfra med ny direktør for Institut for Menneskerettigheder 

Dansk Folkepartis medlem af Rådet for Menneskerettigheder, Kenneth Kristensen Berth, hilser udnævnelsen af lektor i Menneskerettigheder ved Københavns Universitet, Jonas Christoffersen velkommen som ny direktør for Institut for Menneskerettigheder. 

Jonas Christoffersen afløser dermed Morten Kjærum, der nu er direktør for EU-Agenturet for Grundlæggende Rettigheder i Wien. 

- Jeg betragter det som en ny start for Institut for Menneskerettigheder. Hvor Morten Kjærum i sine år som direktør lykkedes med at politisere instituttet i helt urimelig grad, så giver udnævnelsen af Jonas Christoffersen mulighed for, at instituttet kan genvinde troværdighed i hele det politiske spektrum, siger Kenneth Kristensen Berth, der betragter det som afgørende, at instituttet fremover afstår fra de meget skråsikre udmeldinger om forholdet mellem dansk udlændingepolitik og menneskerettighederne, som flere gange er blevet underkendt af virkeligheden. 

- Jeg håber, at Institut for Menneskerettigheders selvopfattelse under Jonas Christoffersen ændres, så man fremover bliver en medspiller snarere end en modspiller. Institut for Menneskerettigheders opgave med at værne om frihedsrettighederne er et sympatisk og vigtigt anliggende, som ikke må drukne i direktørens pleje af egne kæpheste, siger Kenneth Kristensen Berth."